'Nachtverhaal' / Paul Biegel /Charlotte Dematons / Gottmer (voorlezen 6+/ zelfstandig 9+)

Gepubliceerd op 2 april 2021 om 18:25

In een oude villa woont een huiskabouter die elke nacht zijn ronde doet en zo zorgdraagt voor het huis van een oude grootmoeder. Op zaterdagavond kaart hij met Rat en Pad, die in de kelder wonen. Tot er op een stormachtige zaterdagavond een doorweekte fee met gebroken vleugel aanklopt. De kabouter, die de fee niet helemaal vertrouwt, verleent haar voor één nachtje onderdak.

 

Maar dan begint de fee haar levensverhaal te vertellen. Een wonderbaarlijk verhaal over het Rijk der elfen, elfenprinsen, kobolds, tovenaars, nimfen, een reus, ...  Een verhaal dat je niet in een nacht of twee verteld krijgt. Omdat de vertellingen van de fee zo spannend zijn, wil de kabouter steeds meer horen. Elke nacht vertelt de fee verder. De kabouter geraakt zo in de ban dat hij zijn nachtelijke rondes en zijn kaartdate op zaterdagavond met Pad en Rat vergeet. Hierdoor raakt de regelmaat in de oude villa verstoord. En dat heeft zo zijn gevolgen.

 

Een magisch meeslepend sprookje. Met betoverende illustraties van Charlotte Dematons. Net zoals de kabouter word je als lezer meegezogen in het verhaal. En wil je weten waar dit alles naartoe leidt. 

 

Een prachtig tijdloos sprookje voor jong en oud!  

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.