'Helden - De mooiste Griekse mythen herverteld' /Daan Remmerts de Vries / Sebastiaan Van Doninck / Lannoo (10+)

Gepubliceerd op 1 augustus 2021 om 07:33

‘Helden - De mooiste Griekse mythen herverteld’ is een fenomenaal prachtig uitgegeven boek. Vlot en met veel humor brengt Daan Remmerts de Vries de heldhaftige verhalen van Perseus die op wonderlijke sandalen Medusa gaat verslaan, Herakles die het opneemt tegen een meerkoppig monster, Jason die om zijn oom de koning te helpen met een schip op zoek gaat naar het Gulden Vlies, Theseus die de Minotaurus een kopje kleiner maakt en over Oedipus die zijn vader vermoordt om zo met zijn moeder te trouwen. Meesterlijk en sfeervol geïllustreerd door Sebastiaan van Doninck.

 

In de inleiding schetst Daan Remmerts de Vries hoe het dagelijks leven van de oude Grieken van ons hedendaags leventje verschilde en hoe wonderlijke gebeurtenissen van sommige heldhaftige jonge mannen generatie op generatie werden overgeleverd en aldus mythen werden. Die drieduizend jaar later nog steeds kunnen gelezen worden zoals in dit boek.

 

Tot slot besluit de schrijver dat er in al die duizenden jaren heel veel is veranderd maar dat de mensen om ons heen misschien nog precies hetzelfde zijn. Want iedereen, ook een held, heeft meerdere kanten en is nooit alleen maar goed.

 

‘Helden - De mooiste Griekse mythen herverteld’ is een geweldig en prachtig geïllustreerd verhalenboek om in te duiken en om uit voor te lezen (8+) of om zelfstandig te lezen vanaf 10 jaar.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.