'Pinguinpost' / Karla Stoefs / Harmen van Straaten / Davidsfonds/Infodok (8+)

Gepubliceerd op 18 augustus 2021 om 11:06

🐧 Tuur en zijn papa wonen samen in een appartement dat verbonden is aan het onderzoekscentrum van een dierentuin. Tuurs papa onderzoekt daar sponzen. Het sponsonderzoek is heel belangrijk voor de dierentuin. Want als de papa van Tuur een grote ontdekking doet, dan komt dat in de krant. En aangezien de dierentuin met geldproblemen kampt, kan deze alle publiciteit gebruiken.
Tuurs mama is overleden en zijn papa heeft weinig tijd voor hem. Gelukkig is er Rob, de poepschepper of drollenraper van de dierentuin, Tuurs beste vriend, die heel veel tijd met hem doorbrengt.
Op een dag bedenken Rob en Tuur een plan om een oude pinguïn de tijd van z’n leven te bezorgen. En bedenkt Tuur een manier om de dierentuin te redden.
Maar dan gebeurt er iets waardoor alles zal veranderen en een bijzondere vriendschap in een heel ander daglicht wordt gesteld.

📦 Karla Stoefs brengt een heerlijk avonturenverhaal. Met veel humor en gevoel. Heel sterk hoe vlotjes het verhaal leest en er toch zoveel in zit verwerkt: verlies, vrijheid, vriendschap, eenzaamheid, respect, onbevooroordeeld zijn, verlangen, solidariteit, afscheid en wetenschap. Met sfeervolle zwart-wit illustraties van Harmen van Straaten.

💕Een verrassend avonturenverhaal voor lezers vanaf 8 jaar. Maar ook een plezierig voorleesverhaal voor jongere kinderen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.