'De geest en het meisje' / Lucy Strange / Gottmer (10+)

Gepubliceerd op 31 augustus 2021 om 11:13

🦢 Agatha is twaalf wanneer haar vader, de graaf van Gosswater, overlijdt. Haar geldbeluste neef Clarence vertelt Agatha dat ze eigenlijk de dochter is van een eenvoudige ganzenboer en dat ze voortaan bij hem in zijn boerderijtje zal wonen. Wanneer Agatha het prachtige landhuis, waarin ze opgegroeid is, moet verlaten, neemt ze de grote zwarte agaat mee uit het houten wapenschild boven de trap. Wanneer haar neef Clarence dit ontdekt, is hij ziedend.

Agatha of de nieuwe Aggie probeert het familiegeheim, dat iedereen kost wat kost probeert verborgen te houden, te ontrafelen en gaat op zoek naar datgene wat haar rechtmatig toebehoort.
Maar dat is niet zonder gevaar! Haar op wraak beluste neef is niet van plan om iets van de erfenis met zijn nichtje te delen en op de oevers van het meer van Gosswater waart er een rusteloze geest van een jonge vrouw.

🌹 Lucy Strange levert wederom een snijdende thriller met prachtig uitgewerkte personages binnen een heerlijk mysterieuze setting: een oud Brits landhuis met omliggende boerderijtjes, aan de rand van een mistig meer, met een kerkhofeiland middenin.
Een sterke verhaallijn met een plot vol verrassende wendingen. Waarbij de geheimen stapsgewijs worden ontrafeld.

Lucy Strange slaagt erin om alle verwachtingen, na lezen van ‘Het geheim van de nachtegaal’ en ‘Het geheim aan zee’, te overtreffen!

Een boek dat je in één adem uitleest.
En dat moest ik een filmregisseur zijn, graag zou willen verfilmen. 😁

💕 Dit boek Is wederom net als de voorgaande boeken van Lucy Strange een spannende thriller voor jongeren van 10+ maar zeker ook voor oudere lezers.

‘Het geheim van het nachtegaalbos’ haalde het boekenboeket van vorig schooljaar. ‘Een kasteel aan zee’ komt in het boekenboeket van dit schooljaar! En ‘De geest en het meisje’ boek komt beslist ook in ons boekenboeket van volgend schooljaar!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.